Diaspora Invest // Dorina Baciu și Valeriu Motroi

După mai bine de un deceniu petrecut în Italia, soții Dorina Baciu și Valeriu Motroi s-au întors acasă în anul 2015. Având o bogată experiență în fabricarea cașcavalurilor și o pasiune pentru calitate și inovație, Dorina și Valeriu au hotărât să aducă un suflu nou în producția de cașcavaluri artizanale în Republica Moldova prin inițierea unei afaceri inovatoare.
Motivată de dorul de casă și experiența valoroasă în domeniul lactatelor, familia Baciu și-a investit resursele financiare pentru a crea „Sălașul Baciului”, aducând cu ei tehnologia și tehnicile italiene de producere a brânzeturilor. Deși inițial au întâmpinat provocări și au avut de învățat multe despre piața locală, fondatorii și-au propus să ofere un produs artizanal de o calitate care să depășească orice așteptări.
Munca familiei a dat roade, produsele „Sălașul Baciului” au impresionat piața locală prin gustul lor natural și autentic, iar succesul lor a fost recunoscut prin premii și invitații la evenimente, confirmând faptul că pasiunea și calitatea sunt esențiale pentru prosperitatea unei afaceri de familie.
Colaborarea dintre guvern și cetățenii de peste hotare în promovarea investițiilor și a inovației în sectorul alimentar s-a îmbunătățit, consideră Dorina Baciu: „În prezent se simte o schimbare radicală în colaborarea dintre autorități și antreprenorii din diasporă. Chiar au fost efectuate și unele modificări în legislație care ne-au ușurat munca, reducând cheltuielile și timpul consumat.”
Pe parcursul călătoriei sale antreprenoriale, familia Baciu a întâmpinat obstacole și provocări, însă sprijinul și încurajarea primite de la autorități au fost benefice pentru dezvoltarea afacerii lor: „Trebuie să avem răbdare, ca să putem merge înainte. Sunt bătăi de cap, dar dacă ți-ai pus un scop, trebuie să găsești tăria de caracter pentru a continua. Suntem acasă, în țara noastră, asta e partea cea mai frumoasă. Cred că atunci când pornești o afacere, indiferent de domeniu, trebuie să ai încredere în tine, să fii optimist și să crezi că ceea ce faci este bine. Noi ne-am regăsit și sper să fie într-un ceas bun.”
Fondatorii companiei „Sălașul Baciului” își propun să continue să se dezvolte și să le ofere consumatorilor produse de calitate superioară. Iar pe viitor – să se extindă în domeniul turismului rural, oferind turiștilor experiența unică de a asista direct la procesul de producere a cașcavalului și a-l degusta într-un cadru autentic.
 

Sursa: Invest Moldova Agency

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart